top of page
Search
  • Writer's pictureMaria

DESIGNS OF THE TIME

Updated: Nov 26, 2018

Noble Savage - Ripaus eksotiikkaa sisustukseen


Korkealuokkainen pellavakangas tuo sisustukseen tyylikästä särmää, joka kestää myös aikaa. Tämän todistaa belgialaisen Designs of the time -yrityksen tuorein mallisto Noble Savage, joka ammentaa inspiraationsa Malista.


Desings of the time -yrityksen perustaja ja suunnittelija Yvan Puylaert vieraili syyskuussa 2018 Studio Dekosolissa esittelemässä upeaa Noble Savage -mallistoa.

Noble Savage luo sisustukseen ainutlaatuisen tunnelman. Mallistoon on tuotu hienostuneesti kuoseja, jotka muistuttavat afrikkalaista heimotaidetta.


”Villiä kauneutta”


Its untamed beauty integrates smoothly with any lifestyle.Näin Designs of the time määrittelee luonnon pellavasta kudottujen kankaiden vuoden 2018 Noble Savage -mallistoa. Laadukas pellava ja kankaiden kudontatapa saavat materiaalin kauniin kiillon esiin ja antavat tälle mallistolle pikantin lisän.

Pääväreinä mallistossa on mustaa, valkoista, erilaisia harmaita ja voimakkaita sinisiä. Pehmeän utuiset sävyt yhdistettynä vahvoihin väreihin, kuten keltaiseen, turkoosiin ja vihreään, tuovat sisustukseen eloa.

Kankaiden kuosit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan tyylikkäitä ja sopivat erinomaisesti myös pohjoismaiseen sisustustyyliin, vaikka malliston suunnittelun juuret ovat Malissa.

Kankaiden nimet ovat niin ikään malilaisia. Esimerkiksi Kaasa tarkoittaa hevosen loimea ja sopii hyvin tummalle kankaalle, jossa on alpakan ja lampaan villaa. Kontrasteilla syntyy mielenkiintoisia yhdistelmiä ja terästettyjä tunnelmia.

Pellavan laadulla (joita 12 eri tasoista), väripigmenteillä ja kudonnalla on oleellinen merkitys luonnon pellavasta valmistettujen materiaalien kestävyyteen, kauneuteen ja värien toistoon sekä tietysti hintaan. Laadukas pellavakangas ei ole se edullisin vaihtoehto, eikä näin pidä ollakaan. Design of the time -kankaissa käytetty pellava kasvatetaan Ranskassa ja Belgiassa. Kankaat kudotaan Belgiassa ja Italiassa kutomoissa, jotka ovat perheyrityksiä.

– Tekstuuri, struktuuri ja väri! Ne ovat kankaisamme, kuten pitää. Mallistomme Baldemar-kangas on kivipestyn pellavakankaan Rolls Royce, Yvan Puylaert näyttää esimerkin sisutuskankaasta, joka on niin miellyttävän tuntuinen, että siihen voisi pukeutua.


Sopivan kokoinen perheyritys


Yvan Puylaertin isä oli sisustusesineiden tukkukauppias. Puylaert työskenteli perheyrityksessä aikansa, mutta halusi keskittyä Lifestyle-puoleen, jota kankaat edustivat ja perusti oman yrityksen 1990-luvun lopulla. Nykyisin hänen omat aikuiset lapsensa ovat mukana liiketoiminnassa. Poika keskittyy bisneksen kehittämiseen ja Firenzessä muotia opiskellut tytär tekee suunnittelutyötä isänsä rinnalla.

Yvan Puylaert ei halua Designs of the time -yrityksensä kasvan suurimpien sisustuskankaiden tuottajien joukkoon. Hänelle on tärkeämpää saada suunnitella mieleisiään kankaita laadusta tinkimättä, käsityöläisasenteella. Puyleart suunnittelee yhden malliston vuodessa. Uudet kankaat sopivat tyylillisesti aiempiin mallistoihin, joten sohvaa ei tarvitse päällystää joka vuosi, vaan sisutusta voi piristää uusilla tyynyillä tai verhoilla.

Designs of the time suunnittelee sisustuskankaiden lisäksi myös ulos sopivia tekstiilejä, jotka kestävät valoa ja sadetta, mutta tuntuvat mukavilta.

Yrityksen suurimmat markkina-alueet ovat Benelux-maat, Australia ja Uusi-Seelanti. Pohjoismaiden valloittamisen Yvan Puylaert on aloittanut Dekosolin Maria Sillmanin tuella.

Kysy lisää korkealuokkaisista sisustukankaista


Studio Dekosol on Designs of the time -kankaiden maahantuoja. Jos olet kiinnostunut laadukkaiden sisustuskankaiden jälleenmyynnistä tai etsit niiden jälleenmyyjää, ole yhteydessä: info@dekosol.fi0 comments

Recent Posts

See All

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta vuotta!

Haluamme kiittää asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme taas kerran mahtavasta vuodesta. Innolla odotamme mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Nyt otamme pienen tauon ja olemme seuraavan kerran paikalla

Comments


bottom of page